Jump to content
  • Announcements

    • xaibi

      NTS Affiliated Universities & Institutions

      NTS Affiliated Universities & Institutions   Following are the list of universities and institutions which are associated with NAT. If a candidate wants to get admission in any of the listed universities he or she has to appear for NAT test first for qualifying the criteria for admission. Eligibility criteria for NAT test is: completion of 12 years education for NAT-I and completion of 14 years education for NAT-II test.   Here is the list of Universities which are Affiliated with NTS (National Testing Service) CECOS University, Peshawar
      Center for Advanced Studies in Engineering (CASE)
      Center for Emerging Sciences, Engineering & Technology (CESET)
      COMSATS Institute of Information Technology
      Dr. A.Q Khan Institute of Computer Sciences & Information Technology
      Fatima Jinnah Women University, Rawalpindi
      Federal Urdu University (Islamabad Campus) B.Sc Electrical Engineering
      GIFT University, Gujranwala
      Gomal University, D.I.Khan
      Government College University, Faisalabad
      Institute of Business & Management (IB&M) UET, Lahore
      Institute of Management Sciences, Peshawar
      Institute of Space Technology (IST), Islamabad
      Instiute of Southern Punjab
      International Islamic University, Islamabad (Department of Computer Science, Department of Electronics Engineering)
      Islamia University, Bahawalpur
      Kinnaird College for Women, Lahore
      Kohat University of Science & Technology, Kohat
      NAMAL College, Mianwali
      National Textile University, Faisalabad
      National University of Computer & Emerging Sciences (FAST) ( All Campuses )
      Pakistan Atomic Energy Commission (Talent Scholarship)
      Quaid-i-Azam University Islamabad (Quaid-i-Azam School of Management Sciences & School of Economics, Department of Pharmacy)
      Silver Oak Institute of Management Sciences & Information Technology (SIMSIT) Islamabad
      The University of Azad Jammu & Kashmir (Faculty of Agriculture, Rawalakot)
      University of Engineering & Technology, Peshawar (Non Engineering Programmes)
      University of Gujrat, Gujrat
      University of Management & Technology, Lahore
      University of Peshawar, Peshawar
      University of Science & Technology, Bannu
      University of Swat, Swat
Musa

Commonwealth General Scholarship 2014 Questions/Answers Part 2

Rate this topic

Recommended Posts

1: The procedure. like we are supposed to give just the test and no other formality is required????
Ans: After GAT General test, you will be contacted by IPC and they will further guide you regarding process.
Ans: IELTS 6.5 band is required for getting admission in UK university and also Commonwealth commission will ask you for IELTS.



3: Is it also for candidates having Masters of Arts in Social Sciences?
Ans: Common wealth scholarship is offered for all fields of study.


4: What would be the pattern of test? Is it same like GAT General?
Ans: GAT-General but the difficulty level is higher than normal GAT test



5: Is it for MPhil or PhD?
Ans: the scholarship is for MSc and PhD... It's not MS Leading PhD... A person with 16 years Education can apply for Master only while one with 18 years education can apply for PhD.


6: which university and which subjects will be offered from these scholarships.
Ans: This you can see on Official Web Site of CW.

7: How many marks are required to compete?
Ans: Last time merit was between 75 to 90.



8: Book to be referred for the ANALYTICAL
Ans: Analytical GRE Big book is very good. (for math refer NTS Guide and for Analytical section GRE big book is better)


9: Is it mandatory to qualify IELETS first?
Ans: No, 1st you have to pass GAT test than IELTS is next step.
Ans: its not mandatory at this stage, after passing test you will be asked by IPC to appear in IELTS.



10: I already passed NTS in Year,is it applicable for CW scholarships or i have to appear in CW scholarship's test again?
Ans: you need to appear in common wealth test. GAT general is not acceptable.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×