Jump to content
  • Announcements

    • xaibi

      NTS Affiliated Universities & Institutions

      NTS Affiliated Universities & Institutions   Following are the list of universities and institutions which are associated with NAT. If a candidate wants to get admission in any of the listed universities he or she has to appear for NAT test first for qualifying the criteria for admission. Eligibility criteria for NAT test is: completion of 12 years education for NAT-I and completion of 14 years education for NAT-II test.   Here is the list of Universities which are Affiliated with NTS (National Testing Service) CECOS University, Peshawar
      Center for Advanced Studies in Engineering (CASE)
      Center for Emerging Sciences, Engineering & Technology (CESET)
      COMSATS Institute of Information Technology
      Dr. A.Q Khan Institute of Computer Sciences & Information Technology
      Fatima Jinnah Women University, Rawalpindi
      Federal Urdu University (Islamabad Campus) B.Sc Electrical Engineering
      GIFT University, Gujranwala
      Gomal University, D.I.Khan
      Government College University, Faisalabad
      Institute of Business & Management (IB&M) UET, Lahore
      Institute of Management Sciences, Peshawar
      Institute of Space Technology (IST), Islamabad
      Instiute of Southern Punjab
      International Islamic University, Islamabad (Department of Computer Science, Department of Electronics Engineering)
      Islamia University, Bahawalpur
      Kinnaird College for Women, Lahore
      Kohat University of Science & Technology, Kohat
      NAMAL College, Mianwali
      National Textile University, Faisalabad
      National University of Computer & Emerging Sciences (FAST) ( All Campuses )
      Pakistan Atomic Energy Commission (Talent Scholarship)
      Quaid-i-Azam University Islamabad (Quaid-i-Azam School of Management Sciences & School of Economics, Department of Pharmacy)
      Silver Oak Institute of Management Sciences & Information Technology (SIMSIT) Islamabad
      The University of Azad Jammu & Kashmir (Faculty of Agriculture, Rawalakot)
      University of Engineering & Technology, Peshawar (Non Engineering Programmes)
      University of Gujrat, Gujrat
      University of Management & Technology, Lahore
      University of Peshawar, Peshawar
      University of Science & Technology, Bannu
      University of Swat, Swat
Musa

Commonwealth General Scholarship 2014 Questions/Answers Part 3

Rate this topic

Recommended Posts

1: Fee commonwealth general scholarship 2014?

Ans: 800 PkR

 

 

2: I have master degree in international relations(16 years) and my ielets is not clear.am i eligible for the mentioned scholarship.

Ans: YES you are eligible.

 

 

3: One having 2nd division in academic career, can be considered?

Ans: Yes, but you need to get good score in test to compete for scholarship. Scholarship shortlisting is purely based on test score. after shortlisting. your academics will be counted. and 2nd division is not a big deal don't worry.

 

 

4: candidates having second division in masters and bachelors are eligible for this scholarship?

Ans: Yes they are eligible.

 

 

5: we required to serve for 5 years after completing ph.d

Ans: yes after PhD you have to serve for 5 years in Pakistan.

 

 

6: Is this scholarship through HEC?

Ans: Its not through HEC, its through IPC.

 

7:  I want to ask is this scholarship open for all subjects?

Ans: yes, its for all subjects. if your field of study is offered by UK Universities than you can get admission in any uni of UK. yes, after passing common wealth NTS test you have to pass IELTS with 6.5 band.

 

 

8: Could one apply for any field of study, other than his previous subject of Graduation

Ans: There is no restriction on your field of choice. It just depends on how do you prepare your application in-lined with the development of your country...

 

 

9: Can engineers apply? for MS Electrical Engineering?

Ans: Yes, engineering is among the applied sciences and a favorite field for the scholarship.

 

 

10: How can I upload pic on my Commonwealth scholarship program?

And: Two photographs are required in total.

Share this post


Link to post
Share on other sites

AOA, I want to ask if a person also applies in a local university in MS, and also this scholarship, would it disqualify him/her? does it matter if the candidate is also studying locally in MS program.

Please answer soon. Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

HI , i have a question. i made a mistake in the application form. in GPA i switched the obtained and total so its reading opposite now, its not a misinformation thing but an honest mistake but indeed a dumb one . if i apply now and appear for the test. can NTS reject m application because of this m?? after all they say so on the form . please answer fast and thank you in advance

Share this post


Link to post
Share on other sites

while online form submission, by mistake ,i have written my engineering degree as 14 years education which is wrong,it cant be edited now, will this cause my rejection, or i should edit or write a note on its print out.?????

 

tomorrow is last date ,please some one guide me through.

 

thanks

 

regards

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×